Arkiv för ‘Män & kvinnor’

Så många kvinnor pluggar IT i höst

Rapporten Unga kvinnor och IT gav oss en bild av hur kvinnor ser på IT-yrken. Nyligen kom antagningsbeskeden från landets högskolor och universitet. Hur avspeglas kvinnornas grad av intresse för olika arbetsuppgifter i antagningsstatistiken?

Artiklar • Män & kvinnor

Ny undersökning belyser unga kvinnors syn på IT

Nu släpper Insight Intelligence rapporten Unga kvinnor och IT i samarbete med bland andra IIS. Syftet är att skapa en bättre förståelse för hur unga kvinnor ser på IT som yrke och bransch.

Rapporter • Män & kvinnor

Unga kvinnor och IT

Rapporten Unga kvinnor och IT vill ge en bild av hur unga kvinnor i Sverige idag ser på IT-branschen och att arbeta med IT. Vad är det som gör att så få kvinnor är intresserade av att arbeta inom IT? Handlar det om arbetsmiljö? Förebilder? Status? Kommunikation? För att ta reda på detta har 1000 […]

Artiklar • Män & kvinnor

Kvinnor, män och internet

På söndag är det internationella kvinnodagen. Därför har vi tagit på oss genusglasögonen och tittat närmare på våra data från Svenskarna och internet 2014.

Artiklar • Annonsering, Män & kvinnor

Vilka använder annonsblockerare?

På ett seminarium fick Pamela Davidsson veta att Sverige är den tredje största nationen när det gäller användning av annonsblockering. Det inspirerade henne att gräva djupare i vår egen statistik.

SCB släpper rapport om internetanvändning

Statistiska centralbyråns (SCB) nya rapport ”Privatpersoners användning av datorer och internet 2014” beskriver informationsteknikens betydelse för privatpersoner i dagens samhälle. Ett nytt område i årets rapport är internetlagring och molntjänster.

Så många svenskar använder sociala medier

Sju av tio (72%) besöker någon gång sociala medier, nästan hälften (48%) av svenskarna* gör det dagligen. Det visar ny statistik från .SE:s kommande rapport Svenskarna och internet 2014. Facebook är fortfarande i särklass populärast, men utmanas av nyare alternativ. Årets raket är Instagram som nästan har fördubblat andelen användare sedan förra året och nu används av nära var tredje svensk (28%).

Två nya rapporter från SCB

SCB har nyligen publicerat data från undersökningen ”Privatpersoners användning av datorer och internet 2013”.Uppgifterna i SCBs undersökning har samlats in genom telefonintervjuer med drygt 2 800 individer i åldern 16-85 år under april-maj 2013. Samtidigt har man släppt undersökningen ”Företagens användning av it 2013”. Mer om den längre ner i detta inlägg. SCBs undersökning om privatpersoners […]

Rapporter • Äldre, Arbete, Barn & ungdomar ...

Swedes and the internet 2013

Eighteen years after the the diffusion started in 1995, the internet today has an assured place in the majority of Swedes’ everyday life next to the daily newspaper, magazines, radio, books and television. Use has stabilized and become part of the daily routine. In recent years, the mobile internet has made inroads. The internet has […]