Artiklar

17 procent av internetanvändarna sexsurfar

I den senaste undersökningen "Svenskarna och Internet 2009" från WII uppger 17 procent av de vuxna internetanvändarna (14 procent av befolkningen) att de använder internet för att ta del av sexuellt innehåll någon gång. Det är en kraftig ökning sedan 2003 och under perioden 2007-2009 är sexsurfande en av de tio mest växande internetaktiviteterna, enligt WII.

sexsurfande någon gång

De regelbundna användarna ligger dock på en stabil nivå sedan 2003. I den senaste undersökningen svarar 4 procent av de vuxna internetanvändarna att de surfar efter sexuellt innehåll minst en gång i veckan.

6surfande_vecka

I en internationell jämförelse av World Internet Project kommer Sverige långt ned på rankingen tillsammans med länder som England och Colombia, medan Tjeckien och Kina ligger i toppen.

Undersökningen avrapporteras i huvudsak genom ”Svenskarna och Internet 2009” på Internetdagarna i november i år men redan nu släpps faktabladet som ser närmre på ”Svenskarnas sexsurfande” på wii.se. Studien baseras på över 2000 telefonintervjuer och utgör ett representativt urval för Sveriges befolkning.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.