Artiklar

19 procent av svenskarnas medietid ägnas åt internet

I genomsnitt lägger Sveriges befolkning knappt 6 timmar (352 minuter eller 5 timmar och 52 minuter) på medier om dagen, enligt Mediebarometer 2009 från Nordicom. Användningen av internet utgör en femtedel (19 procent) av bruttotiden*, vilket motsvarar 68 minuter i snitt för hela befolkningen 9-79 år.

Bruttotid fördelat på olika medier 2009

TV och radio den tid som ägnas massmedier. Av den totala medietiden utgör TV-tittandet 27 procent och radiolyssnandet står för 26 procent.

Den totala medietiden är störst bland 15-24-åringar. I denna grupp uppgår bruttotiden till drygt sex och en halv timme (394 minuter) och drygt en tredjedel (34 procet) av denna tid ägnas åt Internet.

Bland de äldsta 65-79 år, är den totala tiden som ägnas åt medier nästan lika stor som bland 15-24-åringar; 382 minuter. Men i denna grupp ägnas Internet endast 6 procent av den totala medietiden.

*) Med bruttotid menas summan av den självuppskattade tiden för användning av enskilda medier och måttet tar inte hänsyn till att man kan använda olika medier samtidigt, t ex använda internet samtidigt som man ser på tv.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.