Artiklar •

44 procent av svenskarna säkerhetskopierar aldrig

Enligt SCB och deras undersökning "Privatpersoners användning av datorer och Internet 2010" är det hela 44 procent av svenskarna i åldern 16-74 år som aldrig säkerhetskopierar på extern utrustning eller lagringsutrymme på Internet. Drygt en fjärdedel (26 procent) gör säkerhetskopior ibland. 14 procent gör alltid eller nästan alltid säkerhetskopior av privata dokument på extern utrustning eller lagringsutrymme på Internet.

Andel svenskar som säkerhetskopierar filer online eller till extern hårddisk

Högst andel som aldrig säkerhetskopierar hittar vi bland de yngsta, 16-24 år. I denna grupp är det drygt hälften (52 procent) som säger att de aldrig gör backup av filer online eller på extern hårddisk. (Diagrammet har befolkningen som bas i vilken 16% är icke-användare.)

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Janne 25 mars 2011, kl 07.14

  Bra eller dåligt?
  Vad är det vi inte säkerhetskopierar? Hårdisk (HDD), bilder, dokument eller oprativsystemet (OS), telefonen? Vad menar frågeställaren, med frågan? Är det bara ett konstaterande?
  Är det viktigt? Är ett säkert media SD, USB, DVD (eller dyligt), Internet eller räcker det med Extern HDD?

  Svara
  • LaG 28 mars 2011, kl 04.39

   Bra synpunkter. Dessutom, utan att ha läst rapporten, vad får frågeställaren att begränsa definitionen av en säkerhetskopia till något som lagras ”online eller på extern hårddisk”? Nonsens. Visst, det är populärt numera; men som vi vet har alla alternativ sina för- och nackdelar. En snabb och bra lösning är en intern hårddisk. En extern kan flyttas och säkras, och den behöver inte alltid vara inkopplad, så även ett energisnålt alternativ, men ett hittills oftare långsammare alternativ. Det sistnämnda är oftast inget problem för de flesta vid hantering av säkerhetskopior. Men att begränsa frågan till online eller extern hårddisk är befängt.

   Svara