Artiklar •

Fortfarande stora skillnader i användning av internetbank inom EU

Drygt en tredjedel av personer i åldern 16-74 år inom EU:s 27 medlemsländer har använt någon internetbank under de senaste 3 månaderna, enligt Eurostat. Andelen som använder internetbank fortsätter att öka, sedan föregående år har andelen ökat med 13 procent.

användning av internetbank inom eu - diagram

Fortfarande är skillnaderna mellan olika länder stora när det gäller användning av internetbank. Sverige placerar sig i toppen av länder inom EU, tre fjärdedelar (75 procent) av svenskarna i åldern 16-74 har använt internetbank under de senaste 3 månaderna. Endast Nederländerna (77 procent) och Finland (76 procent) har en större andel användare av internetbanker.

användning av internetbank i eu per land - diagram

Det är relativt få länder där användningen av internetbanker är utbredd. Det är endast 8 länder inom EU där mer än hälften av befolkningen använder internetbank. I många länder är det endast en bråkdel av befolkningen använder Internetbank. Till exempel Grekland där endast en tjugondel (6 procent) använt internetbank under de senaste 3 månaderna. I Rumänien och Bulgarien är andelen ännu lägre; 3 respektive 2 procent.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.