Artiklar

Internetanvändningen högst under eftermiddagen

Användningen av internet sker under hela dagen, men är som högst på eftermiddagen mellan kl 12 och 17. Enligt Mediebarometern 2009 från Nordicom använder knappt en tredjedel av befolkningen internet vid denna tid en genomsnittlig dag. Andelen användare är högst i åldersgruppen 15 till 24 år, 39 procent, och 25 till 44 år, 37 procent.

internet tidpunkt en genomsnittlig dag

Kvällstid är internetanvändningen högst bland ungdomar 15 till 24 år. Tidig kväll, 17 till 19, är det vanligare att använda internet än att titta på TV. Mellan kl 19 och 22 på kvällen använder hälften (48 procent) av ungdomarna Internet. Men även bland 25-44-åringarna är användningen hög under kvällstid.

Internet tidpunkt en genomsnittlig dag per ålder

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Markus Jalmerot 1 juni 2010, kl 01.07

  Undersökningen känns lite begränsad i och med att dagen avslutas kl. 24.00 och drar igång den kl 06. Verkar vidare också vara lite tveksam metodik, på gränssen till ovetenskapligt, att ha så olika tidsspann. Vissa av intervallen är två timmar medan andra är fem timmar. Hur ska man då kunna få en rättvisande procentuell siffra?

  Svara
 • Joakim Jardenberg 6 juni 2010, kl 21.00

  Det är väl de spann som man normalt sett delat in tvdygnet i.

  Svara
 • Agneta Näslund 22 mars 2011, kl 13.58

  Jag använder också ofta internet. Ibland flera gånger om dagen och då kan den ibland vara lite seg beroende på hastigheten, eller oftast statistiken varierar från lite högr eller lägre pga kbps. Vad är det för något? Det måste ha och göra med att hastigheten är lite sämre än de flästa bredband. Jag har bredband mellan från TELIA med antingen 7,2 MBT/s eller 236 kb/s om det är EDGE. Ibland kan den vara 7,2 MBT/s också, men den fungerar sämre. Det märks ifall om man ska titta på video eller play kanaler. Att det funkar inte med EDGE, bara de gånger jag har 3G, om jag väljer det, eller om den funkar förhuvudtaget.

  Svara