Mobiltelefonens populäraste användningsområden

Att läsa på nyhetssajter, en populär syssla med mobilen.


Omkring 45 procent av befolkningen i åldern 16-74 använder en mobiltelefon för att skicka eller ta emot e-post eller att titta på nyhetssajter.

Det visar SCB:s undersökning "IT bland individer 2012" där bland annat olika användningsområden för mobilen har undersökts.

Användningsområde mobiltelefon

46 procent uppger att de skickar/tar emot e-post i mobilen och 45 procent tittar på nyhetssajter i mobilen. Det är också vanligt att delta i sociala nätverk, använda GPS-applikation samt att spela spel eller ladda ner spel, bilder, videos eller musik. Mellan 36 och 40 procent av befolkningen använde mobiltelefonen till någon av dessa aktiviteter. En lägre andel, 9 procent använde podcast-tjänster och 5 procent har läst eller laddat ner e-böcker.

 

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Peter Alsbjer 5 februari 2013, kl 14.47

  Fast jag tror att ni missat att det troligen största användningsområdet för den armbandsurslösa generationen är titta efter vad klockan är!

  Svara
 • Stefan Pettersson 5 februari 2013, kl 16.33

  Någonstans där i mitten av listan hade jag gissat ”telefonsamtal” skulle finnas med.

  Svara
 • Kritisk 13 april 2013, kl 10.42

  Hur många var med i undersökningen? Jag skulle kunna kolla med 10 personer mellan dessa åldrar och kunna komma med samma resultat på samma sätt som jag kan ha haft en undersökning med 1000. Just sayin’.

  Svara