Artiklar

Tre av tio svenskar använder internet utanför hem, skola och arbete

85 procent av svenskarna använder internet hemma, 48 procent använder internet på arbetet och 12 procent använder internet i skolan. Men det är användningen på andra ställen som ökar mest. I senaste undersökningen är siffran 29 procent, mot 25 procent i fjol. Det visar siffror från SCB:s undersökning ”Privatpersoners användning av datorer och Internet 2009”.

Och på tre år har andelen användare utanför hemmet, arbetet och skolan nästan tredubblats. 2006 var det endast en tiondel (11 procent) som använde internet på "annan plats". Idag är det alltså nästan tre av tio (29 procent) som säger att de använder internet på annan plats.

Var använder man Internet

Ladda ner högupplöst bild av diagram

Vi är alltså betydligt rörligare när det gäller internetanvändningen och siffrorna stämmer väl överens med trafikökningen av mobila datatrafiken, som började öka på allvar under 2007.

Bland de yngre är andelen som använder internet på annan plats ännu högre. Bland de yngsta, 16-24 år, är andelen 53 procent. Även gruppen 25-34 år ligger långt över snittet för hela befolkningen.

Var man använder internet ålder

Ladda ner högupplöst bild av diagram

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

  • resume 11 december 2009, kl 10.22

    på”annan plats” menas med internet i mobilen eller laptop vid ett trådlöst nätverk?

    Svara
  • Erik Forsberg 11 december 2009, kl 10.55

    Ja, skulle iofs också kunna vara på bibliotek mm. Men framförallt tror jag det handlar om mobil uppkoppling på ett eller annat sätt (i mobil eller mobilt bredband till datorn).

    Svara