Artiklar

Varannan europé och tre av fyra svenskar är frekventa internetanvändare

Vi fortsätter att publicera färska siffror från Eurostat. Förra veckan tittade vi på bredbandspenetrationen i EU:s 27 medlemsstater. Nu koncentrerar vi oss på frekventa Internetanvändare.

Andelen frekventa internetanvändare (använder dagligen eller nästan dagligen) fortsätter att öka i Europa. Den senaste undersökningen från Eurostat, som gjordes under första kvartalet 2009, visar att nästan hälften (48 procent) av EU:s medborgare är frekventa Internetanvändare. Det är en ökning med drygt 10 procent sedan 2008, då motsvarande andel var 43 procent. Och sedan 2003 har andelen mer än fördubblats, från 23 procent 2003 till 48 procent i år.

frekventa internetanvändare i Europa EU

Skillnaderna mellan de olika medlemsländerna i EU är dock fortfarande mycket stora. Från 73 procent i toppen till endast 19 procent i botten.

I toppen hittar vi fem länder som utmärker sig; Sverige och Nederländerna (73 procent), Danmark (72 pocent),Luxemburg(71 procent) samt Finland (68 procent).

Portugal (33 procent), Bulgarien (31 procent), Grekland (27 procent) och Rumänien (19 procent) är de länder inom EU med lägst andel frekventa Internetanvändare. Men det är bland annat i dessa länder vi hittar den största ökningen.

Frekventa internetanvändare i Europa per land

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.