Nyheter

Anteckningar begreppsworkshop

Den 12 dec höll Internetstatistikgruppen en workshop med om problematiska termer och begrepp i enkätstudier av Internetanvändning. Syftet med aktiviteten var att identifiera de begrepp som idag är svåra att hantera och diskutera hur man löst dem i olika studier och titta på ett vidare arbete för att definiera dem. Bakgrunden var att vi statistikproducenter  brottas med problem runt att Internet är så snabbföränderligt och därmed förändras betydelsen av många ord och begrepp. Du kan läsa mer om bakgrunden till aktiviteten i inbjudan.

Det var en givande dag där många relevanta diskussioner initierades och problem fördes upp till ytan. Vi upplevde alla att det var ett arbete som vi ska se över formerna för att driva vidare.

Inte helt överranskande upplevde många att det finns flera problem inom sociala medier, här finns många relativt nya fenomen. Inom anslutningar och bredband disskuterades en hel del och även om konvergens när det gäller olika medier på Internet. Läs mer i mötesanteckningarna från workshopen.

Alla synpunkter på innehållet i diskussionerna eller hur vi ska driva arbetet vidare är välkomna! Använd kommentarsfältet eller kontakt Janne Elvelid på .SE.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.