Nyheter

Vi söker statistikkunnig analytiker

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) driver verksamhetsområdet Internetstatistik som bland annat innefattar projekten Svenskarna och Internet, World Internet Project samt webbplatsen www.internetstatistik.se. Verksamheten syftar till att verka för att det produceras och sprids kvalitativ statistik om Internet i Sverige. Vi söker nu på konsultbasis en analytiker/statistiker som även kan hjälpa till med undersökningsplanering och genomförande.

Dina arbetsuppgifter:

Arbetet innefattar dataanalys, vilket bland annat innefattar att göra olika former av statistiska analyser och beräkningar baserat på primär och sekundärdata samt undersökningsplanering och undersökningsdesign, som att välja urvalsmetoder, datainsamlingsmetoder, genomföra fokusgruppssamtal, arbeta med respondenthantering, använda undersökningssystem, upphandla undersökningsleverantörer med mera.

Dina kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleutbildning eller annan bakgrund som bedöms relevant för arbetet. Du ska ha stor analytisk förmåga och tycka om att arbeta med siffror. Vi är en liten organisation vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och förmågan att ta egna initiativ. Du har erfarenhet från att arbeta med dataanalyser och datainsamlingar enligt beskrivningen ovan. Vi arbetar i huvudsak med SPSS och Excel för dataanalys. Du är intresserad av Internet, ny teknik och dess tjänster och påverkan på samhället. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt behärskar engelska i tal och skrift.

Omfattning:

Vi söker en konsult som kan sitta hos oss på .SE en dag i veckan eller enligt överenskommelse. Uppdraget beräknas därmed ligga på cirka 35 timmar per månad men kan variera över tid. Till en början gäller avtalet till och med juni 2012 men kan komma att förlängas.

Kontakt och ansökan:

Senast 1 mars via epost till Janne Elvelid, ansvarig för statistik och fakta på .SE

E-post: janne.elvelid@iis.se

Mobil: 0703 58 30 69

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.