Arkiv för ‘Sociala medier’

Artiklar • Sociala medier

Facebook fyller tolv – vi bjuder på statistik

När Facebook lanserades hade bara var fjärde svensk bredbandsuppkoppling hemma, och smarta mobiler existerade knappt. Idag är sju av tio svenska internetanvändare medlemmar. Nu serverar vi på IIS spännande siffror om svenskarna och det sociala nätverket. Visste du till exempel att Facebookanvändare umgås mer med sina vänner i ”verkliga livet” jämfört med icke-användare?

Artiklar • Barn & ungdomar, Företag, Mobilsurf ...

Vi sammanfattar internetstatistikåret 2015

Statistik är spännande! Det visar inte minst besökssiffrorna för vår webbplats. Drygt 80 000 användare besökte internetstatistik.se under 2015. Flest besökare var det de dagar som vi publicerade nya data och våra nya rapporter (Bredbandskollen mobilmodeller och Svenskarna och internet).

Artiklar • Sociala medier

Sifferspäckad julkalender

Idag är det den 1 december och julkalenderpremiär! För andra året i rad kommer vi att bjuda alla statistikintresserade på en siffra om dagen ur IIS rapport Svenskarna och internet 2015. Det lackar mot jul och ända fram till julafton kan du följa vår julkalender i sociala medier. Varje dag fram till den 24 december […]

Artiklar • Sociala medier

Succé för statistik om sociala medier

Förra veckans försläpp ur ”Svenskarna och internet 2015” var uppskattat. Nu har vi plockat fram lite siffror om genomslaget under premiärveckan som bland annat visar att var tredje person som besökte soi2015.se gjorde det från sin mobil.

Artiklar • Sociala medier

Instagram fyller fem år!

Den 6 oktober 2010 lanserades fotoappen Instagram, och svenskarnas användning fortsätter att öka med raketfart i alla åldrar enligt ny statistik från IIS.

Artiklar • Sociala medier

Sociala medier fortsatt populära

Facebook är fortfarande det sociala nätverk som dominerar i Sverige. Hela 70 procent av internetanvändarna använder Facebook enligt ny statistik från IIS kommande rapport ”Svenskarna och internet 2015”.

Rapporter • Sociala medier

Sociala medier 2015

Detta är ett försläpp från IIS årliga rapport ”Svenskarna och internet 2015” som släpps den 12 november. Det här kapitlet handlar om svenskarnas användning av sociala medier. Facebook är fortfarande det sociala nätverk som dominerar men bildbaserade nätverk som Instagram och Snapchat får allt större spridning, särskilt bland de unga. Twitter och LinkedIn används av […]

Ungar och sociala medier

Statens medieråd har nu publicerat sin rapport om ungar och medier. Äntligen kan vi få svar på frågan om vilka sociala medier som är allra populärast bland våra ungdomar.