Artiklar • ,

Få dagliga användare bland de äldsta

Tidigare idag släppte .SE rapporten "Äldre svenskar och Internet 2010" (pdf) som visar äldres Internetanvändande. Det som framförallt skiljer denna rapport mot övriga undersökningar är att det inte finns någon övre åldersgräns bland respondenterna. I andra undersökningar är det vanligt med ett urval från 15 år till runt 75 år.

Och det är framförallt bland de allra äldsta som Internetanvändningen är betydligt lägre än bland övriga svenskar. Även tillgången till Internet är lägre uppåt i åldrarna. I åldrarna upp till 60 år (90-talister till 50-talister) ligger Internetpenetrationen på över 90 procent. Bland 40-talisterna har nästan åtta av tio (78 procent) Internet hemma och bland 30-talisterna är motsvarande andel 53 procent. I den äldsta gruppen, 20-talisterna, är tillgången till Internet betydligt lägre; endast 15 procent.

Tillgång till Internet i olika åldrar

Liksom tillgången till Internet så är den dagliga Internetanvändningen lägre bland de äldre. Hos de yngsta, 90- och 80-talisterna, är det runt 90 procent som använder Internet dagligen. Bland 40-talisterna är andelen dagliga användare 54 procent, 31 procent hos 30-talisterna och bland de äldsta, 20-talisterna, är det endast 6 procent som använder Internet dagligen.

Daglig internetanvändning i olika åldrar

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.