Artiklar

Ny statistik 2009: Bredband fortsätter att öka men internet stannar av

78 % av svenskarna har nu tillgång till bredband i hemmet - det är en ökning med 4 %-enheter från föregående år när motsvarande siffra var 74 %. Trots det så är nu de nytillkomna som skaffar internet till hemmet väldigt få. Nu kommer de första resultaten från World Internet Institutes årliga undersökning Svenskarna och internet. Studien baseras på över 2000 telefonintervjuer och utgör ett representativt urval för Sveriges befolkning. Undersökningen avrapporteras i huvudsak genom "Svenskarna och Internet 2009" på Internetdagarna i november i år, men redan nu släpps en del i faktabladet "Internet och bredband i Svenska hushåll 2009", som finns att läsa eller ladda ner här på wii.se.

Fortfarande tillkommer nya internetanvändare och det blir allt fler som har tillgång till bredband. Men ökningen går nu mycket långsamt. Det är främst personer som inte varit uppkopplade, men redan har en dator, som nu blivit internetanvändare. Antalet helt nya användare av internet som skaffat både dator och internet är få.

Tillgång till dator, internet och bredband bland svenskarna 2009

86 % av befolkningen över 16 år har år 2009 tillgång till dator i hemmet. 83 % har tillgång till internet, och 3 % har tillgång till en dator som inte är internetuppkopplad. 2009 har 78 % av befolkningen tillgång till bredband i hemmet, vilket motsvarar 94 % av internetanvändarna. Både telefonmodem och datorer utan internetuppkoppling börjar således bli allt ovanligare. Även om de mobila bredbandsabonnemangen blivit vanligare, är det en mindre andel som använder det som sin huvudsakliga internetuppkoppling i hemmet.

Läs hela pressmeddelandet från World Internet Institute >>>

Ladda ned hela faktabladet i pdf-format från World Internet Institute >>>

Läs faktabladet direkt på wii.se >>>

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.